Начало » Блог » Историята на романа „Пазителят“

Историята на романа “Пазителят”

Историята на романа Пазителят

Това е моят девети поред роман и първи от трилогията “отвъд Апокалипсиса”. Провокация към съвестта ни и нашата отговорност за света, в който живеем.

Една история на ръба на Апокалипсиса!

  ⇓ Поръчай оттук ⇓    ⇓ Поръчай 2-ра част ⇓

Пазителят от Явор Веселинов Детето на Апокалипсиса Предпродажба

Защо го написах

Започнах работата по тази трилогия, провокиран от времето, в което живеем. Провокиран от онези ужким малки подробности и детайли, не само на нашата действителност, но и на световната. Как технологиите ни промениха; как ни подхлъзна стремежът към повече материални блага; какво ни отне загубата на време в ненужни подробности; как ни трови лошият поглед към ближните; как губим себе си в обърканото залитане към модерното и продажбата на всичко и на всяка цена… все такива големи въпроси, известни на всеки един от нас.

Това е нашият Апокалипсис!

Спряхме да ценим въздуха, който дишаме. Усмивките и натуралната красота на нещата. Спряхме да забелязваме знаците, които Майката Природа ни показва. Иначе самият Апокалипсис може да се приеме освен като глобална катастрофа, също така и като индивидуално състояние. Замисляли ли сте се, колко хора около вас живеят в своя собствен Апокалипсис, за който останалите се правят на слепи. Има една подробност обаче – всички ние сме свързани едни с други, а заедно с това сме пряко зависими от Майката Земя. От нейното състояние и настроение.

Наблюдавали ли сте скоро малко дете? Направо бебе. То не може и няма как да оцелее без грижата на родителите си. Такава е връзката ни със Земята. А наблюдавайки бебето може да научиш толкова много. Толкова, че цялата ти утвърдена и самоуверена лична философия да се промени.

То е като да прогледнеш наистина. Да усетиш истинската любов… да разбереш колко малко знаеш за същината на самия живот!

Е, по-един или друг начин, ще намерите всичко това в моя нов роман и в следващите две части от трилогията „отвъд Апокалипсиса“. Може да не е буквално, но се надявам да усетите подправките, насоките и нюансите. Да погледнете на уж познатия ни свят от един по-различен ъгъл и при други обстоятелства, и то направо през очите на главния герой.

Можете да погледнете направо във и през последствията, които провокира всеки един от нас, живеейки по инерция!

Трилогията

Продължавам да пиша по втората част от трилогията с работно заглавие „Детето на Апокалипсиса“. Имам готова концепция и синопсис на третата част – „Бъдеще в Апокалипсиса“.

Интересно е да се знае, че книгите от тази трилогия могат да се четат поотделно, но историята става най-пъстра и увлекателна, когато трите се съберат в колекция. Нещо, което важи в пълна сила и за кориците им. Запазете търпение за новите. До този момент Ви е позната само тази на „Пазителят“. Това е първата книга, проследяваща историята на един български герой, Хиро Газян, пред когото е поставена сложната и изглеждаща за невъзможна задача по спасяването на света. Сякаш целият му живот, цялото му обучение в Академията на тайнствения Орден, са го довели до тук. До нощта на Армагедон.

По-голямата част от действието, читателят следи и съпреживява от първо лице, през очите на героя. Нима не е интересно да си вътре в главата на водещия персонаж и през илюминаторите на очите му да наблюдаваш всичко случващо се. Нещо повече, да докосваш извора на неговите мисли и чувства.

Ще съумее ли героят да се противопостави на могъщи и опасни врагове. Ще застане ли на ръба на света. Ще слезе ли в самия Ад, през Портала, който дели нашия от другите светове. Ще спаси ли Земята, самия себе си и най-голямата си любов или поне нейните плодове?

Потопете се в историята на Хиро Газян. Пазителят на Портала. Бъдете с него, от първо лице, в неговите трудни и незабравими мигове, които след броени години ще се предават от уста на уста, превръщайки се в легенди. Разбира се, ако той успее да спаси света. Нашия свят.

Когато всичко рухва, спасяването на устоите може да зависи само от един човек. Един българин, който оттук, от България, в наши дни, ще се застъпи за бъдещето на целия свят, отстоявайки съдбините на цялото човечество.

Този човек. Този герой. Може да си ти, Читателю, защото точно това е времето, в което живеем, а ти си съпричастен към историята!

 

С най-искрено уважение:

Явор Веселинов

 

 

2 коментара за “Историята на романа “Пазителят””

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *