Промоция

Тя четеше „Поручик Бенц“

15.90лв.

Една драматична любовна история…

Първо специално издание в джобен формат.

306 стр., с автограф от Явор Веселинов

 

Доктор Бенц е хирург. Той дава дежурства в ковид отделението на софийска болница, тъй като в страната и света върлува епидемия. След тежките смени, той шофира по пътя София – Самоков, където край водите на язовир „Искър“ сваля напрежението. При едно от тези кратки пътувания до крайпътен хан той среща стар свой колега и приятел – Пламен, който го запознава със спътниците си Петър и Елена, брат и сестра. Тази среща е съдбовна за доктора и тези трима герои се оказват ключови за по-нататъшния му живот. Постепенно той се сближава с тримата и се влюбва в Елена. Скоро разбира, че това сближаване не е случайно, но дали пътят към любовта ще бъде постлан с рози.

През цялото време, докато тече действието, Елена и Бенц четат „Поручик Бенц“ на Димитър Димов. Развитието на главните герои Бенц и Елена, създава паралел с романа на Димов.

Явор Веселинов – ветеринарен лекар и писател, изгражда мост между поколенията наши романисти с новия си роман „Тя четеше „Поручик Бенц“. Димитър Димов, авторът на „Поручик Бенц“, излязъл през далечната 1939 г. и превърнал се в класика, също е ветеринарен лекар и писател, предшественик на Явор Веселинов.

Авторът признава, че е използвал обичания класически роман на Димитър Димов като вдъхновение, но без никакъв намек за плагиатство. Напротив, голямото му желание е да изрази увереността си за приемствеността в българската литература.

Явор Веселинов прави връзка с този класически български роман, за да поднесе своето уважение към миналото и с дълбока вяра и надежда към бъдещето на българската проза.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тя четеше „Поручик Бенц““

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *