Промоция

Истории за милиони – Робърт Маккий

25.90лв.

Мастър клас за писатели, сценаристи и не само…

Категория:

За първи път на български език представяме Робърт Маккий (Robert Mackee) и неговия бестселър “Истории за милиони” (Story: Style, Structure, Substance, and the Principles of Screenwriting).

Той е най-уважаваният учител и експерт в изкуството на разказването на истории. През последните 30 години той е обучил много сценаристи, прозаици, драматурзи, поети, документалисти, продуценти, режисьори. Повече от 60 студенти на Маккий са получили награди Оскар, а 200 са номинирани. Повече от 200 са спечелили “Еми”, 1000 са номинирани. Над 100 са получили награда на Гилдията на сценаристите на Америка и 50 са спечелили наградата на Гилдията на режисьорите на Америка.

Учителят по сценарий и холивудски гуру Робърт Маккий създава систематичен подход към разказването на истории. Той предлага да се изостави шаблонният набор от сюжети и да се създаде драматична структура: изберете герой; измежду многото събития намерете най-важното, което нарушава реда на нещата; преминете към преодоляване на препятствията, доведете нещата до криза, покажете как героят се решава може би на единствената правилна стъпка и започва да действа, а след това или победа, или… окончателно поражение – всеки е свободен да избере своя край. Тази книга е библия за сценаристи и писатели, но несъмнено ще бъде полезна за специалисти по връзки с обществеността, търговци и всеки, който иска да се научи как да разказва интересно и най-важното – убедително.

 

Приятно и ползотворно четене…

 

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Истории за милиони – Робърт Маккий“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *