Изкуството на драматичното писане – Лайош Егри

24.99лв.

Едно от най-добрите произведения за писане на кратки разкази, романи и сценарии!

Меки корици, 307 страници

Код: 9786199166918 Категория:

Лайош Егри (1888-1967) е автор на „Изкуството на драматичното писане“, което се смята за едно от най-добрите произведения по темата на драматургията, макар че учението му оттогава е адаптирано за писане на кратки разкази, романи и сценарии. Издавано в милионни тиражи и на много езици в целия свят. Признато за основен учебник на поколения драматурзи и разказвачи на истории.

Лайош Егри създава нещо много повече от един учебник по драматургия. Трудно е да опишем тази книга с едно изречение. Хубаво е всеки да се докосне до нея.

Тази книга, с появяването си, насочва прожекторите към останалите дотогава тъмни ъгли и сфери на живота. Времето е оценило нейните достойнства и се е отнесло благосклонно.

Тази книга може да обясни защо една пиеса е лоша много преди да сте подписали много скъпо струващи договори.

От сега нататък средностатистическият човек, няма да има оправдание да се изразява неясно. Веднъж щом прочетете тази книга, ще знаете защо всеки един роман, всеки един филм, всяка една пиеса, всеки един разказ ви е бил скучен или по-важното — защо е бил вълнуващ. Тази книга ще повлияе значително на българския театър и кино, също и на публиката. На всеки разказвач и любител на добре разказаните истории.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Изкуството на драматичното писане – Лайош Егри“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *