ИЗКУСТВОТО НА КРЕАТИВНОТО ПИСАНЕ – ЛАЙОШ ЕГРИ

25.90лв.

Класическо ръководство за творческо писане на художествена литература.

Меки корици, 220 страници

Категория:

Хиляди книги са написани по темата за писането и как да го правим по-добре. Сред тях са няколко избрани класики, които разкриват основните елементи на доброто разказване на истории. „Изкуството на креативното писане“ е такава класика. Както и в бестселъра „Изкуството на драматичното писане“, който все още се смята за една от най-важните книги за драматургията повече от 80 години след публикуването, авторът очертава подробно своя високо аплодиран „метод Егри“ за творческо писане и показва как да го приложим към всички художествени формати — романи, разкази и сценарии, като обсъжда оригиналността, емоциите, характеристиките, импровизацията, вдъхновението и човешката природа и разказва как да се разработят ефективни истории.

 

Основавайки се на твърдението на Егри, че „Всеки тип творческо писане зависи от достоверността на даден герой“, ето кратък, ясен съвет относно най-важния елемент на доброто писане: характеризирането. Стъпка по стъпка, Егри показва на писателите как да изследват тайните на човешката мотивация за създаване на герои от плът и кръв, които създават напрежение и конфликти и които растат емоционално под стрес и напрежение.

 

Колкото и практично, толкова и вдъхновяващо, „Изкуството на креативното писане“ остава вечно, озаряващо ръководство, което учи всеки един амбициозен писател как да създава произведения, които са едновременно завладяващи и трайни.

 

“Една от малкото наистина полезни книги за писането на художествена литература”

–Chicago Tribune

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ИЗКУСТВОТО НА КРЕАТИВНОТО ПИСАНЕ – ЛАЙОШ ЕГРИ“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *